10 Haziran 2010 Perşembe

Uzaylılar da Türk çıktı!?

İlk kez Hürriyet webtv sitesinde 8 Haziran 2010 tarihinde yer alan ve sözde "İspanya Gizli Servisinin Şok Raporuna" dayanılarak verilen bir "habere" göre "uzaylılar" Türkçe'ye benzer bir dil kullanıyorlarmış! Bu haber bütün belli başlı tv kanallarının haber bültenlerinde ve bazı gazetelerde de yayınlandı.

Haberin videosunu şurada izleyebilirsiniz:

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=7106&bid=1&hid=14957154

Akşam gazetesinin sitesindeki haber metni ise şöyle:
"Uzaylılar Türkçe konuşuyor

İspanyol Gizli Servisi'nin hazırladığı çok gizli bir raporda, inanılmaz bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Dünya'ya 4.3 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldız sisteminde yaşayan uzaylıların konuştuğu dil Türkçe'ye çok benziyor.

İspanya Gizli Servisi (Centro Nacional de Inteligencia)'nin 2003 yılında hazırladığı bir rapor, uzaylılar hakkında inanılmaz bilgiler ortaya koydu. Rapora göre, Alpha Centauri yıldız sisteminde yaşayan uzaylıların konuştuğu dil Türkçe'ye çok benziyor. Raporda, dünyayı ziyaret eden uzaylılardan bazılarının insana çok yakın özellikler taşıdıkları belirtiliyor. Ziyaretçilerin ileri teknolojiye sahip olduğunun vurgulandığı raporda, uzaylıların telaffuzu Türkçe'ye çok benzeyen bir dil kullandıkları kaydediliyor. Ayrıca, Dünya'ya 4.3 ışık yılı uzaklıkta bulunan sistemde yaşayan varlıkların, yakınında bulunan gezegenleri kolonileştirdiği iddia ediliyor."
http://www.aksam.com.tr/2010/06/09/haber/yasam/5453/uzaylilar_turkce_konusuyor.html
Birazcık araştırmayla bu haberin baştan aşağı asparagas olduğunu kolayca açığa çıkarabiliriz.

Öncelikle insan şunu soruyor, 2003 yılında hazırlandığı iddia edilen bu rapor yeni mi ortaya çıkmış? Cevap: Hayır, biraz araştırmayla bu habere konu olan sözde raporun internette uzun süredir bulunduğunu görüyoruz. Örneğin sözde raporun 11 Haziran 2007 tarihli Fransızca çevirisini iki sitede bulabilmek mümkün. Burada sözde raporun sözde orijinalinin resimlerini de bulabiliyoruz.

1 - http://www.ovni007.com/id164.html
2 - http://www.divulgation-extraterrestre.org/document-top-secret-de-la-c.html

Bunlar aslında aynı oluşuma ait siteler ve içerikleri de aynı. İkinci site daha güncel.

Şurada da metnin bir bölümünün İngilizce çevirisini bulabilirsiniz, bu da 2009 Aralık'ında yayınlanmış:

http://projectavalon.net/forum/showthread.php?t=18677

Anlaşılan sözkonusu "şok rapor" pek ciddiye alınmamış olacak ki bunun dışında fazla yayılmamış.

Haberdeki iddiaya göre İspanyol gizli servisi bu bilgilere CIA raporlarını ele geçirerek ulaşmış. Böylesine ilginç bir bilginin (raporun esas konusu uzaylıların Türkçeye benzeyen bir dil konuşması değil, güneş sistemine en yakın yıldız sisteminde hayat olması ve bu uzaylıların ABD yetkilileriyle görüşmeler yapmalarıdır) İspanyol gizli servisi tarafından CIA'den çalınması ve birileri tarafından ele geçirilip yayınlanması olayının, Türk basınından önce ABD ya da İspanyol basınında yankı bulması beklenmez miydi? Ama maalesef bırakalım ciddi yayın organlarını, en sulu kaynaklarda bile böyle bir habere rastlamak mümkün değil. Bu rapora yer veren bir iki "ufoloji" sitesinde bile gerçekliği şüpheyle karşılanmış.

Raporun "Elde Bulunan Bilgiler" başlıklı 3. bölümünün "Menşe ve Karakteristik Özellikler" şeklinde çevirebileceğimiz başlığında gerçekten de temas edilen iki uzaylı ırktan birinin "telaffuz olarak Türkçe'ye benzer bir dilde konuştukları" ("Hablan una lengua _______ parecida al turco en su pronunciación.") söyleniyor.

Aynı bölümün hemen başında ise şu bilgiler yer alıyor:
"İki dünya dışı ırkın menşeleri Dünya'ya yaklaşık 4.3 ışık yılı mesafedeki Alfa Centauri A gezegen sistemindeki, bizim Güneşimize çok benzeyen bir yıldızdır. Bunların bize 11.5 ışık yılı mesafedeki Tau Ceti'de de bir kolonileri bulunduğunu biliyoruz." ["Las dos razas extraterrestres tienen sus orígenes en el sistema planetario de Alfa Centauro A, a casi 4,3 años luz, y que es una estrella muy similar a nuestro sol, se les conoce una colonia en Tau Ceti 11,5 años luz."]
Sadece bu iki cümledeki gülünç amatörlük örneklerini görelim:

- Öncelikle Alfa Centauri A bir "gezegen sistemi" değildir. Alfa Centauri A ve Alfa Centauri B, Alfa Centauri ikili yıldız sistemini oluşturan iki yıldızının adıdır. Yani Alfa Centauri A bir sistem değil, tek bir yıldızın adıdır. Proxima Centauri'nin ise Alfa Centauri sisteminin üçüncü yıldızı olabileceği düşünülmektedir.

Alfa Centauri sisteminin üyelerinin Güneşle göreceli büyüklüklerini gösteren bir diyagram

- Alfa Centauri sistemi Dünya'ya "yaklaşık" (fransızca çeviride "presque", ispanyolca metinde "a casi" deniyor) 4,3 ışık yılı mesafede değil, 4,3 ışık yılından biraz daha fazla ( 4,34 ± 0,03 Iy) uzaklıktaki bir yıldız sistemidir. Bu arada şunu da belirtelim ki Güneş sisteminin dışındaki gök cisimlerinin mesafeleri genellikle Dünya'ya göre değil Güneş'e göre verilir, bu da raporu hazırlayanların amatörlüğünü gösteren başka bir noktadır.

- Fakat sözde raporda uzaylı iki ırkın menşei olarak sözkonusu edilen yer, iki yıldızlı bir sistem olarak kabul edilen Alfa Centauri'nin olası üçüncü yıldızı ve bizim Güneş'imize en yakın yıldız olan Proxima Centauri'dir. Proxima Centauri'nin Güneş'e (ve Dünya'ya) uzaklığı ise 4.3 ışık yılı değil 4.22 ışık yılı kadardır. Yahu o kadarcık farktan ne olacak diyebilirsiniz ama sözkonusu olan ışık yılı (1 ışık yılı 9,460.530 x 10¹² km'dir) olunca küsurat bile çok önemli olmaktadır. Dolayısıyla hiçbir ciddi raporda Proxima Centauri'nin Dünya'ya mesafesi 4.3 ışık yılı olarak verilmez. Ayrıca aktif bir kızıl cüce yıldızı olduğu için Proxima Centauri'de insan benzeri bir varlığın yaşaması mümkün değildir, zira ısısı ortalama 3,401 Kelvin kadardır yani 2,768 derece.

- Sözde raporda Tau Ceti yıldızının ise bize 11, 5 ışık yılı mesafede olduğu söyleniyor. Bu da doğru değil. Tau Ceti'nin bize uzaklığı 11,9 ışık yılı kadardır, bu da onun Güneş Sistemine (astronomik ölçülerle) görece yakın bir yıldız olduğu anlamına gelmektedir. Tau Ceti aslında Güneşten daha az sıcak ve daha az aktif Güneş benzeri bir yıldızdır, bu yüzden gerek bilimsel gerekse de bilimkurgusal akıllı varlık arayışlarına sıkça konu olmuştur ancak şimdiye kadar yapılan bilimsel araştırmalarda Tau Ceti yörüngesinde henüz bir gezegen varlığı bile saptanamamıştır.

CIA bu raporu -her nedense- anılan yıldızlar ve yıldız sistemleri hakkında herhagi bir ansiklopediden ya da internette biraz gezinerek elde edilebilecek en temel bilgilerden bile yoksun olan birilerine hazırlatmış olmalı!

Bu sözde raporu piyasa süren (ovni007.com ve divulgation-extraterrestre.org sitelerinin sahibi olan) grubun uzaylılarla ilgili başka "ilginç" iddiaları da var. Yayınlarına göz attığımızda görüyoruz ki bu egzantrik grup uzaylılara inananların çoğunun aksine onların dünyaya barış getirmeyi düşünen iyiliksever varlıklar olduğuna inanmıyor. Tam tersine gruba göre uzaylılar şu anda dünyayı gizliden gizliye işgal ediyorlar ve "insanları, hayvanları ve doğal kaynaklarımızı" sömürüyorlar. Grup hükümetleri bu konuda ellerinde olduğuna inandığı çok sayıda gizli belgeyi açıklamaya ve insanları da devam eden uzaylı işgaline karşı örgütlenerek derhal direnişe geçmeye çağırıyor!

Sözde raporun diğer bölümlerinde grubun bu iddialarına destekleyecek tarzda temas kurulan iki ırktan birinin saldırgan olduğu ve çok güçlü silahlara sahip olduğuna ilişkin detaylara yer veriliyor. Dilinin telaffuzu Türkçe'ye benzediği söylenen de bu saldırgan ırk oluyor. Necip Türk basınımız dünyada hiçbir ciddi yayın organının ciddiye alıp yayınlamadığı bu sözde raporu haberleştirmiş ama bu noktayı aktarmayı tercih etmiş. "Türklüğe hakaret"ten 301'lik bir duruma yol açacağını düşünmüş olmalılar.

Kim bilir, bu saldırgan ırk dünyayı ele geçirirken bize "telaffuz yakınlığından" belki biraz iltimas geçer de yırtarız! Ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder